Cruisingtips

Solen står högt på himlen, vägen ligger rak och vinden fladdrar i håret när man sitter bakom ratten. Sommaren eller våren är den absolut bästa tiden, framför allt för att cruisa runt i bilen. För att få ut mesta möjliga av cruisingen är ett bra tips att redan i april, maj serva bilen för att säkerställa att den är i toppskick när väl cruisingsäsongen börjar. Se till att motorn är väloljad, att fönstren är ordentligt putsad samt att det trycket i däcken är det rätta. Sedan ska givetvis också karossen vara nylackad så bilen glänser och skiner ute på vägarna.

Det fina med att cruisa runt är att det i princip går att göra var som helst. Allra bäst är såklart att glida fram längs en härlig, lite mindre väg ute på landet och bara njuta av omgivningarna. Motorvägen ska helst undvikas så långt det går.

Som sagt man behöver inte åka långt för att cruisa runt. I princip räcker det med att ta sig utanför stan en bit för att få den där riktiga känslan att frihet som man egentligen bara kan få på en härlig cruisingrunda.

Sedan är det ju såklart också roligt att träffa andra och cruisa tillsammans. Runtom i hela landet finns det gott om bilklubbar som anordnar olika former av träffar som ofta innefattar crusing i en eller annan form och så givetvis också härlig gemenskap och samvaro.

Vill man verkligen delta i en crusing ska man bege sig till Power Big Meet som går av stapeln i Västerås i början av juli varje år. Här samlas blientusiater från hela Sverige. Totalt omfattas Power Big Meet av totalt 20 000 fordon. Den kanske största händelsen under helgen är den cruising som går genom centrala Västerås under torsdagskvällen, som är något av det mäktigaste man kan uppleva i bilvärlden.