Pimpa din bil

Att renovera och fixa gamla veteranbilar är väldigt populärt. Veteranbilskulturen är stor i Sverige och det hålls årliga träffar runtom i landet. Det är något särskilt med att få förvandla en gammal oansenlig bil till en vacker bil i nyskick. Särskilt om du fått tag på en riktig veteranbil. Men om du inte är så van vid att meka och fixa med gamla bilar kan du behöva några tips. Svårare saker, som att byta delar i motorn, kan vara bäst att låta göras hos en verkstad, men mycket av utseendet kan du fixa själv. En av de viktigaste delarna i förnyelsen av din veteranbil är lacken. Att byta färg och ta bort rost kan göra underverk för förändringen.

Innan du ska lacka om bilen är det oerhört viktigt att bilen är helt ren och att all rost har avlägsnats. Även små partiklar kommer att synas när du lackar. Förutom en nylackering av bilen kan du snabbt få en pimpad bil genom att byta fälgar. Det finns mängder av snygga fälgar att köpa och beroende på vilken bilmodell du har passar vissa bättre. Att byta fälgar är väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att bända loss de gamla fälgarna med en skruvmejsel eller liknande. Sedan trycker du bara fast de nya fälgarna genom att passa in dem i rätt spår. Nya fälgar kan göra att hela bilen ser fräschare ut, och på en diskret bil kan ett par lyxigare fälgar passa perfekt.

Ett bra ställe att arbeta på

Att pimpa och fixa i ordning gamla veteranbilar kan ta ganska lång tid eftersom varje moment kräver mycket tid. För att du ska kunna ha bilen stående är det alltid bäst om du kan arbeta i en verkstad eller i ett garage. Detta är också viktigt om du exempelvis ska lackera bilen. Se då till att städa ordentligt i lokalen så inget damm finns kvar. Om du inte har tillgång till ett eget garage finns det hallar att hyra och då kan du även få låna verktyg du kan tänkas behöva.