Miljövänliga fortskaffningsmedel - Elcykel & Elmoped

Att elbilar är på väg att slå igenom vet vi sedan länge men elcyklar och elmopeder har inte fått riktigt samma uppmärksamhet. Kanske beroende på att en elcykel egentligen inte minskar utsläppen av växthusgaser då den inte ersätter en cykel med förbränningsmotor. Det gör däremot elmopeden. Ta en titt online på utbudet av el cyklar och se om du hittar en ny favorit.

Köpa el motorcykel

Går du i tankar att köpa en ny motorcykel kommer frågan har du övervägt att köpa en eldriven motorcykel? Det finns en hel del på marknaden idag från svensktillverkade skotrar till en tuff hoj från Harley Davidson. Det är i alla lägen ett sätt att minska bränslekostnaderna men räknar man på totalen så kostar det ganska mycket att köpa nya batterier.

Köra elmotorcykel

En elhoj är faktiskt mycket lättare att köra än en traditionell motorcykel med förbränningsmotor. Det beror främst på att elhojen behöver ingen växellåda, du har bara gas och broms att hålla reda på. Underhållet på en elhoj är minimalt, normalt ingen spänning av kedjan, inga oljebyten och så vidare. Dessutom stör man omgivningen mycket mindre då en elhoj i praktiken är helt tyst. Det är även en stor miljövinst jämfört med en vanlig hoj.