STCC Racing

I början på 90-talet började det som skulle bli STCC. Det Brittiska standardvagnsmästerskapet hade blivit en stor succé och många biltillverkare ville verkligen vara med. Med förare som Rickard Rydell hade Volvo tagit en ledande roll i BTCC och i Sverige blev intresset allt starkare så 1996 så skapade STCC och har genom åren vuxit sig stark och blivit en världsledande tävling.

Varför det blivit så populärt är nog det stora antalet bilmärken som är med och tävlar, även intresset har vuxit så att både SVT Canal + sänder tävlingarna i STCC. Under åren har själva tävlingsformatet förändrats men nu mer är det två tävlingar per helg.

På fredag så körs det test och kval och sjävla tävlingen går av stapeln under lördagen, och för den som inte är på plats och kan följa loppet så är TV sändningarna en hit. Vem vinner då? Jo, poäng delas ut från varje heat bland de tio förare som placerar sig först och vem som blir STCC mästare, ja, det är den förare som lyckats skrapa ihop flest poäng när säsongen är slut.

En som försöker sig på STCC är Prins Carl Philip som sedan 2013 kör för Volvo Polestar Racing. Som bästa placering har prinsen en sjunde plats och det kommer att bli mycket spännande att se vad motorprinsen kan göra nästa säsong av STCC. Kommer han att förbättra sina placeringar och kommer han att klara sig utan allt för många avåkningar. Ja, det återstår att se.