F1 - Ferrari hotar i toppen

Det är minst sagt jämt i toppen av den nuvarande och 66:e omgången av Formel 1 serien. I tabellen hittar vi närmast på tur efter Lewis Hamilton, Sebastian Vettel som just nu endast ligger 3 poäng bakom ledaren.

Att Ferraris förare Sebastian Vettel skulle knycka konfekten under årets andra lopp i Sepang i Malaysia var de få av oss som gissat. Ferrari som i mångas ögon börjat halka efter i konkurrensen visar härmed ett klart styrkebesked, något som minst sagt är välkommet, inte minst för att krydda på spänningen inför resten av säsongen ytterligare.

Mercedes är rent oddsmässigt starkast när det kommer till hur de olika spelbolagen valt att spekulera, något som du kan överblicka genom att gå igenom namnen från tippat.se och deras spelbolagslista.

Det är långt ifrån första gången som de båda jättarna inom sporten hamnar på kollisionskurs och det ska bli minst sagt underhållande att se hur de närmast utsatta loppen kommer arta sig. Värt att nämna är även att Mercedes andra förare i serien Nico Rosberg finns placerad som tredje man i tabellen, men även i detta fall hakar Ferrari till viss del på underifrån med Kimi Räikkönen på en 5:e plats. Bortsett från de två redan nämnda stallen hittar vi Willams, Filipe Massa på en 4:e plats, så även Willams är långt ifrån borträknande.

Som långvarigt fan av F1 i allmänhet är det roligt att se att Ferrari äntligen fått lite medvind. Frågan är hur länge denna vind finns kvar i seglen, för om sanningen ska fram behövs det nu att man visar, både för sig själv och resterande världen, att föregående lopp inte bara var ett lyckoskott.