Välj elcykel istället för bilen i perioder

Under varmare tider, främst vår och sommar här i Sverige, är elcykel ett utmärkt val av färdmedel. Genom att välja cykel framför bilen främjar det din hälsa.

I takt med den snabba utvecklingen av teknik vi har sett idag, har stillasittandet ökat enormt. Stillasittandet i sin tur är dåligt för den mänskliga kroppen, som genom evolution är skapad för rörelse.

Ett val som är snällare mot miljön

På marknaden idag finns elcyklar av många slag, du kan hitta ett stort utbud av dessa på bland annat Cykelkraft. Förutom att tillbringa många fördelar för din hälsa är även elcykeln ett bättre val mot miljön.

Den går nämligen på elektricitet. El är ett snällare energislag miljömässigt då det i alla fall i Sverige kommer från förnybara energikällor som exempelvis vatten- och vindkraftverk. En del kommer även ifrån kärnkraftverk som trots sina osäkerheter är bättre än att elda kol eller olja.

Bilens drivmedel, bensin och diesel är båda till största delen fossila drivmedel som bland annat är tillverkade på råolja. När det här drivmedlet förbränns i motorn när du är ute och kör din bil bildas avgaser som bland annat innehåller koldioxid, som släpps ut i atmosfären.