De populära och ständigt aktuella förvandlade bilarna

Vår fascination för konceptet Transformers och förvandlade bilar är stort. I över 30 år har vi kunnat konsumera både leksaker, tecknade serier och filmer kring fenomenet, där robotar förvandlas till bilar. Denna typ av marknadskoncept har visat sig vara en given succé som fortsätter leverera år efter år och fortfarande görs filmer på temat – den ena mer spektakulär än den andra.

Därför är det inte svårt att förstå att transformers som idé numera är vida spritt över flera olika plattformar och områden. Roboten Bumblebee som förvandlar sig till en tuff gul sportbil är till exempel populär som maskeraddräkt och finns bland flera olika återförsäljare. Det finns även en spelautomat online som tagit fasta på vår fascination för Transformers. Spelet som rätt och slätt heter Transformers Ultimate Payback innebär att du spelar mot sköna, välkända robotar som Autobot och Decepticons som hjälper dig att ro hem storvinsten. Bra grafik, skönt ljud och kul tema gör det till en spelupplevelse som verkligen håller måttet.

Det finns också de som inte tvekar att förankra idéerna om robotar och transformers i verkligheten, som till exempel Yu Zhilin och hans son Lu Yingyun i södra Kina – en plats där transformers är extra populära. De har nämligen byggt massiva transformerrobotar bestående av skrotbilar, dock endast som skulpturer. Den första modellen tog dem nästan tre år att tillverka och byggena är minst sagt enorma. Optimus Prime och Bumblebee har blivit till riktiga bjässar och lockat till sig en mängd besökare, vilket gör att far och son kan leva på sin lite annorlunda hobby. Modellerna är av riktigt imponerande kaliber och mycket väl utformade enligt orginalutseendet.